Christian Weij

AUTEUR
Share deze auteur
Christian Weij

Christian Weij is fermentatiespecialist, fooddesigner, landschapskok en pop-upchef. Hij is eigenaar van het SmaakPark in Ede en geeft geregeld fermentatieworkshops voor kleine en grote groepen (waaronder sterrenchefs). Verrot gezond is zijn tweede boek.

Eenvoudig bakken zonder gist
In dit boek leer ik je alles wat je moet weten om een desem-expert te worden. Christian behandelt de basisprincipes van het maken van een desemstarter: van het kiezen van het juiste meel tot het voeden en onderhouden van je starter.
Verschenen
Lees meer
8e
druk
Zelf Fermenteren, eenvoudig, lekker en gezond
Sinds de verschijning van Verrot lekker in 2015 heeft fermenteren in Nederland een vlucht genomen en zijn er meer dan 20.000 exemplaren van dit standaardwerk bij enthousiaste fermenteerders terechtgekomen.
Verschenen
Lees meer
6e
druk
Zelf fermenteren
“Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren.” Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel.
Verschenen
Lees meer
Het fermentatie kookboek
In zijn nieuwe kookboek Verrot gezond geeft Christian Weij een groot aantal nieuwe recepten voor de verschillende soorten gefermenteerde producten.
Verschenen
Lees meer
zondag
29
september
10:00 Ede
Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen.
woensdag
18
september
19:30 Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim
Op woensdag 18 september geeft Christian Weij een workshop Fermenteren bij boekhandel Wagner naar aanleiding van zijn nieuw verschenen boek ‘Verrot Gezond’.
zaterdag
31
augustus
10:00 SmaakPark, nieuwe kazernelaan 2, gebouw D15, 6711 JC Ede
Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren?