Workshop fermenteren met Christian Weij in Sassenheim

Event
Share dit event
Workshop fermenteren met Christian Weij in Sassenheim
woensdag 18 september 2019 19:30, Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim

Op woensdag 18 september geeft Christian Weij een workshop Fermenteren bij boekhandel Wagner naar aanleiding van zijn nieuw verschenen boek ‘Verrot Gezond’. In de Workshop Fermenteren laat Christian zien, dat gezonder worden en genieten van eten en bereiden prima samen kunnen gaan.

Christian Weij geeft een heldere uitleg hoe de bacteriën in ons lichaam werken. Presenteert een groot aantal recepten voor de verschillende soorten gefermenteerde producten. Van groente & kruiden, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel tot vlees en vis. Door dagelijks verschillende soorten gefermenteerde producten te eten en te kiezen voor voeding die je eigen darmbacteriën stimuleren, kunnen we de natuur een handje helpen en onze gezondheid verbeteren.

In de Workshop Fermenteren laat Christian zien, dat gezonder worden en genieten van eten en bereiden prima samen kunnen gaan. Hij laat je zien wanneer je deze klassieke techniek, op innovatieve en verfijnde wijze toepast, de mogelijkheden oneindig zijn! Christian legt uit hoe fermentatie-bacteriën ons kunnen helpen bij het bereiden van lekkere, houdbare en veilige producten, maar ook waarom zij onze bondgenoten zijn op het gebied van gezondheid. Ook wat de link tussen bacteriën en gezond is en hoe je je eigen darmbacteriën kunt voeden. Hij vertelt over de geschiedenis van het fermenteren en leert hoe je zelf eenvoudig met fermentatie kunt starten. Naast de lekkere dingen die we gaan proeven, gaan we natuurlijk zelf ook aan de slag.

De workshop start om 19.30 uur. Deelname € 27,50 (incl. materiaal). Aanmelden vooraf is een must i.v.m. met benodigd materiaal. Aanmelden kan in de winkel, via de Wagner Boekenapp of via wagneronline.nl
Gratis parkeren voor de winkel.