Over Bertram + de Leeuw

Bertram + de Leeuw Bertram + de Leeuw Uitgevers is een zelfstandige uitgeverij die zich toelegt op de uitgave van non-fictie en fictie. We geven oorspronkelijk Nederlands werk uit.

Wij zijn geïnteresseerd in uitgesproken en originele boeken die tegelijk commercieel interessant zijn (bestsellers). Boeken die ertoe doen, boeken die maatschappelijke betekenis hebben. Boeken die zich ook stilistisch onderscheiden van de grijze middenmoot.

Wij geloven daarbij in een uitstekende redactionele begeleiding van al onze auteurs. Deze kritische acquisitie, gekoppeld aan een betrokken en actieve opstelling van de uitgever staat garant voor kwaliteit. Kwaliteit die de media, de boekhandel en de lezer oppakken en waarderen. Het meest overtuigende bewijs daarvan is wel het opvallende succes van onze uitgeverij in haar relatief korte bestaan.

B+L verwelkomt graag gevestigde auteurs, maar ook nieuwe talenten. Met de auteurs gaan we een partnership aan, een joint-venture waarbij alle boekopbrengsten op 50-50 basis worden gedeeld. Een formule die voor alle partijen zeer vruchtbaar blijkt te zijn.

Boeken van B+L, van gebonden boek tot e-book, worden op een moderne manier en met veel zorg uitgegeven. 

Foto: Hendrik de Leeuw en Marij Bertram
Fotograaf: Jan Reinier van der Vliet