Het grote wildplukboek

DETAILS
6e
druk
Share dit boek
DIRECT BESTELLEN
paperback
€ 19,95
Maart 2018
Aantal pagina's: 312
ISBN: 9789461562005
Het grote wildplukboek
Met recepten van Jonnie Boer

"Dit prachtige boek van Edwin Florès, de beste en meest enthousiaste wildplukker die ik ken, is in mijn ogen een aanlokkelijke aanleiding om die aloude gewoonte van wildplukken nieuw leven in te blazen." - Jonnie Boer, chef-kok De Librije 

Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen?

Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het donkere bos naar de zilte kust en behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen. En als na afloop je mand of tas gevuld is met bessen, noten of bloemen, hoe verwerk je dan al die heerlijkheden?

Chefkok Jonnie Boer van De Librije weet hier wel raad mee. Hij beschrijft in duidelijke recepten hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in verrukkelijke siropen, jams, zouten, boters en nog meer lekkers.

Herborist Max Niessen van De Sprenk heeft zijn kennis over de heilzame werking van de diverse planten toegevoegd.

'Een prachtig boek.' Tros Nieuwsshow

'De culinaire zomerhit van 2013', de Gelderlander

'En voor wie het nog moet leren, is daar Florès' Grote Wildplukboek met meer dan honderd planten en tientallen bessen, noten, paddestoelen en zeewieren die allemaal eetbaar zijn. Compleet met vindplaats, seizoen en gebruiksmogelijkheden.' de Volkskrant

'Geweldig wat een boek. Aanrader.' Felix Wilbrink, De Telegraaf

'Edwin Florès, de hipste wildplukker van Nederland, maakt je wegwijs in de eetbare natuur. Van lamsoor tot lepelblad, van mispel tot melkdistel en van weidekringzwam tot witte dovenetel. Als het op vaderlandse bodem groeit of bloeit, smaak heeft én je er niet ziek van wordt of dood aan gaat, staat het erin.' Janneke Vreugdenhil, NRCNEXT

'Pluk de stad. Foerageren kan weer. Eetbare natuur is overal, en je gaat bijna nergens dood aan.' Het Parool

'Met Het grote wildplukboek kan er niets mis gaan. Integendeel. Het leven kan alleen maar leuker worden.' Marjoleine de Vos, NRC Handelsblad

'Dit is geen wier, dit is gebakken wolk. De dulse is gebakken wolk met vissmaak. Wat een ontdekking. En je hoeft er maar voor te bukken.' Jeroen Thijssen, Trouw

'Saladebar op je stoep.' Sp!ts

'Op urban safari met Edwin Florès.' Delicious

'Pluk uw maaltijd in het bos.' Avrobode

'Een salade van onkruid op Michellinniveau.' SBS Hart van Nederland

'Zodra we de deur uitgaan, stappen we in een soort supermarkt met gratis groentes.' Radio 2, Hotel Kooij

'De grote meneer van het Nederlandse wildplukken is Edwin Florès.' 'Leuk boek.' Dagblad van het Noorden

'Helemaal van deze tijd.' Seasons

'Een overzichtelijk en mooi uitgegeven boek met prachtige kleurenfoto's, dat een heel waardevolle aanwinst is voor wie zelf in de natuur zijn maal bijeen wil sprokkelen.' NBD Biblion

'Zeer duidelijk opgeschreven indformatie' Vrij Nederland

'Overzichtelijk, helder geschreven teksten met veel uitleg en goede foto's over de te vinden lekkernijen, kortom 'een boek om mee weg te lopen...' Pancreatief

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Edwin Florès bij Studio Max
Edwin Florès en Jonnie Boer bij Hart van Nederland
maandag
1
februari
09:55 Nederland
Klik hier voor meer informatie over de workshops van Edwin Florès