Hier vindt u de boeken en e-books die worden uitgegeven door Bertram + de Leeuw. U kunt ze hier meteen bestellen.

met recepten van Merijn van Berlo
Dit boek is voor iedereen die niet alleen in de herfst paddenstoelen wil plukken, maar twaalf maanden per jaar op een geruisloze jacht wil gaan. Het beschrijft de meest voorkomende eetbare en medicinale paddenstoelen van Nederland.
Verschenen
Lees meer
3e
drukSnelle en gezonde maaltijden voor elke dag
Wie kent het niet: je komt ‘s avonds thuis en hebt geen zin om uitgebreid te kokkerellen. Hoe fijn is het dan om snel een maaltijd in de oven te schuiven?
Verschenen
Lees meer
Eenvoudig bakken zonder gist
In dit boek leer ik je alles wat je moet weten om een desem-expert te worden. Christian behandelt de basisprincipes van het maken van een desemstarter: van het kiezen van het juiste meel tot het voeden en onderhouden van je starter.
Verschenen
Lees meer
De kunst van lekker koken
Waarom worden groenten zacht als je ze kookt, maar eieren hard? Hoe wordt tofu echt lekker? Waarom koken Italianen met veel olijfolie? Het antwoord op deze - en nog veel meer - vragen lees je in dit boek dat gaat over 11 ingrediëntgroepen, van aardappelen tot zeewier.
Verschenen
Lees meer
3e
drukMet recepten van o.a. Ron Blaauw & Bobby Rust
Na het succes van Het grote wildplukboek komt wildplukker Edwin Florès met Het wildplukkookboek. Want als na afloop van het wildplukken je mand of tas gevuld is met bessen, noten, bloemen of paddenstoelen, hoe verwerk je deze dan tot een lekkere maaltijd?
Verschenen
Lees meer
150 favoriete recepten
Lekker en Simpel bestaat dit jaar 10 jaar! Dat moet uiteraard gevierd worden. Hoe kun je dit jubileum beter vieren dan met een gloednieuw kookboek?
Verschenen
Lees meer
80 dagelijkse recepten uit de keuken van een gepassioneerde chef
PLANTAARDIG is de ultieme culinaire gids tot een rijk en vol, smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon. Ontdek hoe je heerlijk en eenvoudig kunt koken op basis van granen, bonen, wortelgroenten, groene groenten, zeegroenten en leer hoe je zelf groenten kunt fermenteren.
Verschenen
Lees meer
Liefdevolle familierecepten van WereldOuders
In Latijns-Amerika is samen aan tafel gaan heel belangrijk. Het is een plek van verbinding en er is altijd plaats voor meer mensen. De recepten van de (over)grootmoeders, verbinden de Latijns-Amerikanen met wie ze zijn, de tradities en waardes die ze delen.
Verschenen
Lees meer
2e
druk50 authentieke visgerechten en meer...
Schmidt Zeevis is al 100 jaar toonaangevend op het gebied van zeevis, de bereiding daarvan en vooral van het (culinair) genieten in Nederland en ver daarbuiten.
Verschenen
Lees meer
150 heerlijke recepten
Laat je inspireren door onze favoriete vegetarische recepten!
Lekker en Simpel Vegetarisch met maar liefst 150 vegetarische recepten! Of je nou één keer per week of de hele week vegetarisch wil eten, met dit kookboek kun je vooruit.
Verschenen
Lees meer