Pierre Wind

AUTEUR
Share deze auteur
Pierre Wind

Pierre Wind, die als Nederlandse kok grote bekendheid kreeg door zijn kookprogramma's op televisie, startte in 1997 de serie De Eetfabriek (NPS) door Jahaga Bosscha, Theo Uittenbogaard en Carel Kuyl, over voedsel en de voedselindustrie. Rond 2005 kwam als vervolg daarop Grazend Nederland, eveneens over eten en alles wat daar mee samenhangt.

 

Pierre is als kok werkzaam geweest in sterren restaurants als Seinpost, Saur en Prinses Juliana te Valkenburg. Daarna is hij jarenlang, als boegbeeld van de innovatieve keuken, werkzaam geweest bij restaurant De Nas en vervolgens jarenlang als chefkok in restaurant September te Den Haag. Pierre Wind heeft diverse prijzen gewonnen. Sinds 2014 is Pierre uitgeroepen tot Kok des Vaderlands.

Pierre Wind is momenteel practor aan de Internationale Hotel & Managementschool ROC Mondriaan in Den Haag en hij werkt als ‘executive chef’ in het eerste tramrestaurant in Nederland: de Haagse Hoftrammm. Hij is regelmatig te gast als kok in het Tv-programma ZappLive. Hij maakt dan de lekkerste dingen live in de studio, zoals hele gekke recepten, hele lekkere en simpele recepten!

Ook gaat Pierre Wind geregeld met zijn messenkoffer op pad om workshops, adviezen en lezingen te geven over de meest uiteenlopende onderwerpen: de lezing Chemie en voeding, smaak en koken op maat, de barbecue als keuken, innovatie, de culinaire trends die komen en gaan, hoe krijg je de aardappel populairder, hoe gaan we om met ons vlees, de landbouw in het jaar 2030, voedselverspilling is een luxe, milieubewust koken, etc.

Handboek voor duurzaam koken
Met dit nieuwe kookboek van Pierre Wind is het handboek voor duurzaam koken een feit. Inclusief de door Wind eigen ‘Koken tot het kookpunt'- methode.
Verschenen
Lees meer