Voetbaltrainers leren omgaan met 'Generatie Z'

In een uitgebreid artikel van Tjeu Stevens in het tijdschrift De Voetbaltrainer legt René Boender uit hoe je met 'Generatie Z-ers' moet omgaan.

 

René Boender, marketingspecialist en auteur van boeken als Great to Cool, Cool is Hot, en Generatie Z en de vierde (industriële) revolutie, komt uitgebreid aan het woord in de laatste utgave van De Voetbaltrainer. Hij had namelijk een sessie gehad met de staf van Jong Oranje in Zeist, een team dat dagelijks te maken heeft met Generatie Z, die ruwweg geboren is tussen 1995 en 2010.

Zijn advies aan trainers en staf van Jong Oranje was dan ook: 'Als je met deze groep goed wilt communiceren, moet je dat óók online doen', 'Praat als trainer met deze spelers vooral visueel', en: 'de GenZ heeft een hekel aan routinematig gedrag'.

Allemaal tips die de huidige trainer goed kan gebruiken om de communicatie met zijn team goed te laten verlopen en waar trainers als Erwin van de Looij hun voordeel mee kunen doen.

Maar de nieuwe generatie komt er al weer aan: Generatie Alpha, geboren na 2010. En ook daar heeft René Boender een boek ovVoetbaltrainerser in voorbereiding bij Bertram + de Leeuw Uitgevers.