Ricardo

DETAILS
Share dit boek
DIRECT BESTELLEN
e-Book
€ 12,50
Oktober 2011
Formaat: ePub watermerk
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9789461560636
Ook verkrijgbaar als
Ricardo

‘Ferran Adria van El Buli heeft eens gezegd dat ingrediënten in de keuken allemaal dezelfde culinaire waarde hebben en dat is ook zo. Je wilt gewoon het mooiste hebben en of dat nu een aardappel of een truffel is, het moet in de keuken allemaal dezelfde waarde hebben wat betreft kwaliteit.’

Dit boek is een lofzang van wonderkind en ‘enfant terrible’, topchef Ricardo van Ede, op het gebruik  van de juiste ingrediënten in de keuken. Van Ede verhaalt over zijn inspiratie en motivatie om te koken, en hoe je moet leren met een ander oog naar verschillende producten te kijken. Als je je gasten tenminste een echt bijzondere maaltijd wilt serveren.
Om zijn verhalen kracht bij te zetten wisselt hij deze af met zijn lekkerste recepten.
 

Ik roep al jaren dat Ricardo van Ede tot de 5 beste koks van Nederland behoort, dit boek is het bewijs - Julius Jaspers

Dat alles - en nog veel meer - maken Ricardo tot een van de allerleukste kookboeken van 2011 - Johannes van Dam

We mogen blij zijn dat deze topkok zijn kennis op schrift is gaan stellen. Mogen er meer boeken volgen. - Jonah Freud, eigenares de Kookboekhandel, Haarlemmerdijk Amsterdam

Als je wilt ervaren hoe een topkok wordt geïnspireerd: lees dit boek. In alle andere gevallen: lees dit boek. - Jacques Hermus, Haarlems Dagblad

Hij schrijft zoals hij praat. Genieten! Ricardo schreeuwt om een vervolg. - Lorenzo Ledel (Vision)

Het verhaal van een eigenzinnige ruwe bolster, blanke pit. Een intelligente kok, die intiem over koken schrijft. En wel zodanig dat je niet eens merkt dat het boek geen foto’s of tekeningen bevat. Behalve de omslag dan, maar you can’t judge a book by it’s cover. Een leerzaam en mooi leesbaar boek, met recepten die je zo zou willen maken. - Juryrapport Kookboek van het jaar

De combinatie van recepten, culinaire geschiedenis, persoonlijke herinneringen, en een heel eigen kijk op het vak, maken dit boek tot boeiende lectuur voor iedereen die in kookkunst is geïnteresseerd. - Remko Jas, NDB Biblion