Rau Architecten wint Duurzaam Bouwen Award 2020

Rau Architecten uit Amsterdam, van Thomas Rau en Sabine Rau-Oberhuber, auteurs van Material Matters, heeft de eerste prijs van de Duurzaam Bouwen Awards gewonnen op 6 februari 2020.

Uit de 25 aanmeldingen voor de Gouden Kikker verkoos de jury de nieuwbouw van Triodos Bank in Driebergen. Deze prijs wordt uitgereikt aan bouwprojecten die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie en dat geldt zeker voor het iconische pand op landgoed De Reehorst. RAU architecten tekende voor het ontwerp, waarvan J.P. van Eesteren de hoofdaannemer was.

Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2020 voor Triodos Bank en BSH 20 E

Voor architect Thomas Rau was het de tweede keer dat hij de Gouden Kikker won en dat wordt volgens hem steeds makkelijker. “Het bewustzijn neemt toe dat we stappen moeten maken. Steeds meer mensen begrijpen dat we alles anders moeten doen.” Het project waarin veel hout is verwerkt, wordt ook wel ‘materialenbank’ genoemd, geheel in lijn met het door Rau geïntroduceerde materialenpaspoort Madaster.

Het door Rau en Oberhuber geschreven boek Material Matters verscheen in 2016, is inmiddels aan zijn achtste druk toe en heeft meer dan 25.000 exemplaren verkocht.