OLVG artsen kiezen voor Bertram + de Leeuw

Op 2 september hebben Felix Kreier en Maarten Biezeveld, beiden kinderartsen op het OLVG in Amsterdam, een contract getekend voor hun nieuwe boek dat zal verschijnen bij Bertram + de Leeuw Uitgevers.

In hun dagelijkse praktijk hebben Maarten en Felix veel te maken met kinderen die last hebben van overgewicht. De methode die ze ontwikkeld hebben en de ervaring die ze in de afgelopen jaren daarmee hebben opgedaan, zijn ze nu aan het bundelen in een boek. Felix; 'Het probleem is, dat verschillende hersendelen met elkaar in conflict gaan. Daarom dat zogenaamde 'crash-dieeten' altijd weer leiden tot terugval en vaak zelfs toename van het oorsponkelijke gewicht.' De artsen hebben een methode ontwikkeld die er toe leidt dat de 'hamster in je hoofd' in bedwang gehouden wordt, en duurzaam gewichtsverlies het resultaat is.

Naast het boek wordt ook gewerkt aan een app die de lezers kan begeleiden in hun traject om blijvend gewichtsverlies te bewerkstelligen. Verschijningsdatum: Voorjaar 2020.

 

Op de foto (v.l.n.r.): Felix Kreier, Maarten Biezeveld, en Hendrik de Leeuw en Emile Blomme van Bertram + de Leeuw Uitgevers.