Nouveau over 'Wat wil je drinken?' van Jacqueline van Lieshout

In de uitgave van 2 januari van het maandblad Nouveau vertelt Jacqueline van Lieshout over haar nieuwe boek Wat wil je drinken?

Het artikel verscheen in het kader van Dry January, overgewaaid uit Engeland. Het kan een fantastische ervaring zijn omdat je dan ervaart wat het voor jou betekent om even niet drinken. Dat is ook het doel van het boek van Jacqueline. Niet om mensen direct voor altijd van de drank af te helpen, maar om ze te laten ervaren wat een maand zonder alcohol met je lichaam doet. Jacqueline zelf is ondertussen al zes jaar alcoholvrij.

'Destijds woog ik 89 kilo', 'aldus Jacqueline'. 'Nu nog maar 64, er is maar liefst 25 kilo af. En nee, de eerste ruim vijf jaar heb ik niet intensief gesport of een heftig dieet gevolgd.'

'Mensen om mij heen vragen zich af hoe dit kan. Maken die paar flessen sauvignon blanc per week dan zoveel verschil?' In haar boek geeft Jacqueline aan hoe slechts een maand alcoholvrij leven een groot verschil kan maken voor je energielevel en algehele welzijn.