Lovende woorden over DNA Zoekmachine in tijdschrift voor rechters en advocaten

Lovende woorden voor het boek DNA Zoekmachie van Lex Meulenbroek. In het tijdschrift Expertise en Recht (Uitgeverij Paris) wordt het laatste boek van de forensisch specialist op DNA gebied besproken.

Expertise en Recht (EeR) is het enige Nederlandstalige interdisciplinaire tijdschrift dat een brug slaat tussen het recht aan de ene kant en het functioneren van een steeds groeiend aantal (forensische) vakgebieden aan de andere kant. Rechters en advocaten krijgen steeds vaker te maken met technisch bewijs waar ze een oordeel over moeten vormen, maar het is vaak moeilijk de onderzoeksrapporten, die technisch en wetenschappelijk van aard zijn, kritisch te beoordelen. Daarom dient het tijdschrift om een bijdrage te leveren aan een oplossing.

Prof. dr. A.D. Kloosterman, em. hoogleraar forensische biologie aan de Universiteit van Amsterdam die tot 2021 werkzaam was bij het Nederlands Forensisch Instituut wordt gezien als de grondlegger van forensisch DNA-onderzoek in Nederlandschrijft. In EeR schrijft hij over het boek: 'DNA Zoekmachine heeft het in zich om zowel binnen als buiten het vakgebied een ‘onverbiddelijke’ bestseller te worden. Aan de aandacht van de media voor dit boek zal het niet liggen: DNA-deskundige/hoofdauteur Lex Meulenbroek heeft inmiddels in menige talkshow op de Nederlandse televisie en radio zijn kennis met het grote publiek gedeeld.'