Boekpresentatie 'Vrouwen versieren voor vrouwen' bij boekhandel Savannah Bay in Utrecht

Op vrijdag 3 juni werd het boek van Eline Zegers 'Vrouwen versieren voor vrouwen' gepresenteerd bij Boekhandel Savannah Bay in Utrecht.

Laura van Nieuwenhuijze van het COC Utrtecht nam het eerste exemplaar in ontvangst, in aanwezigheid van een twintigtal genodigden. Miriam Rook was de ceremoniemeester in deze boekhandel die geleid wordt door vrijwilligers, maar in eigendom is van Marischka Verbeek.

Savannah Bay is de opvolger van de eerste vrouwenboekenwinkel in Nederland: de Heksenkelder. Deze ‘internationale feministiese boekhandel’ opende in december 1975 haar deuren aan de Oudegracht in Utrecht, en groeide uit tot een belangrijk centrum van de tweede feministische golf in Nederland. In 1984 verhuisde de winkel naar het huidige pand aan de Telingstraat, en werd omgedoopt tot Savannah Bay. Het werd een literaire boekhandel voor vrouwen én mannen, maar bleef de unieke winkel die iedereen met interesse in genderstudies en seksualiteit wist te vinden. In de winkel bevindt zich ook Pink Point, hét informatiepunt voor LHBT+ers in Utrecht en omstreken.

In de foto van links naar rechts: Hendrik de Leeuw van Uitgeverij Bertram + de Leeuw, Miriam Rook van Savannah Bay, Eline Zegers, Laura van Nieuwenhuijze van COC Utrecht en Marischka Verbeek van Savannah Bay.