De kraak van het Slotervaartziekenhuis

DETAILS
2e
druk
Share dit boek
DIRECT BESTELLEN?
Ook verkrijgbaar als
De kraak van het Slotervaartziekenhuis
en de val van Aysel Erbudak

Een verbijsterende reconstructie

Machtsmisbruik, zelfverrijking, overspel en verraad. Het gemeentelijke socialistische Slotervaartziekenhuis wordt na jarenlange financiële ellende in 2006 het eerste geprivatiseerde ziekenhuis van Nederland. Vanaf dat moment is het een bv met als eigenaar Jan Schram, een mysterieuze, mensenschuwe grondspeculant.

Zijn zakenpartner Aysel Erbudak wordt het gezicht van het Slotervaart. Ze stopt als parkeerwachter bij de Beverwijkse Zwarte Markt en begint als ziekenhuisdirecteur. Het duo runt het ziekenhuis zoals hun andere ondernemingen: korte lijnen, weinig op papier en familieleden als personeel. Zakelijk en privé lopen dwars door elkaar heen. Erbudak leeft op de creditcard van het ziekenhuis.

Artsen klussen bij in ondoorzichtige vennootschappen en laten buitenlandse reizen betalen door de ziekenhuiseigenaar. Commissarissen zijn zakenvrienden. Wie controleert de meer dan 130 miljoen euro gemeenschapsgeld die jaarlijks naar het ziekenhuis gaat?

Een adembenemende vertelling, waarbij het gevoel je soms bekruipt dat Medisch Centrum West even echt heeft bestaan - 5 ***** in Het Parool 

De schatkamer van Bas Soetenhorst - WNL Radio 1

"Met de details die bekend werden, had wel een operette geschreven kunnen worden. Het boek is er nu, dankzij de journalisten die de ontwikkelingen voor NRC en het Parool versloegen. En lekker is het." - Medisch Contact  

RTL Nieuws 19.30 uur

 

Achtuurjournaal

 

Pauw

 

AT5

 

Radio 1 journaal (met Lara Linssen) (Op 12 min 10)

 

3FM Giel 

 

 

zaterdag
7
november
14:00 De Balie, Amsterdam
Klokkenluider of querulant?