Bertram + de Leeuw sponsort en doet mee aan Groot Goois Dictee

Op dinsdag 21 juni organiseerden de Lions Club Het Gooi en de Lions Club Hilversum de zesde editie van het Groot Goois Dictee. De opbrengst van het evenement, maar liefst €12.025, werd geschonken aan de Bibliotheek Hilversum ter bestrijding van laaggeletterdheid.

Het Groot Goois Dictee vond plaats in de prachtige Raadzaal van het Raadhuis te Hilversum en stond onder leiding van Jeroen Tjepkema, presentator bij de NOS. Ook Bertram + de Leeuw participeerde in het evenment. Niat alleen als sponsor, maar ook als deelnemer in de persoon van Emile Blomme.

Laaggeletterdheid treft nog steeds 12% van de Nederlandse bevolking en is stijgende. Onderzoek toont aan dat laaggeletterdheid vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. De bestrijding van laaggeletterdheid onder kinderen is daarom belangrijk om de toename te bestrijden.

Het 60-tal deelnemers dat onder het toeziend oog van oud-burgemeester en oud-Volkskrant hoofdredacteur Pieter Broertjes het dictee maakte, maakte gemiddeld 30 fouten. De Bertram + de Leeuw uitgever maakte er 25. Maar ja, woorden als 'ijzereheinig', 'dedaigneus' en 'hoog-van-de-toren-blazer' behoren dan ook niet tot het dagelijkse woordgebruik van de Bertram + de Leeuw auteurs.

De beide winnaars van het dictee (een Gooise winnaar en een winnaar van buiten het Gooi) daarentegen maakten ieder slechts één fout.