Conny Braam

AUTEUR
Share deze auteur
Conny Braam

Conny Braam (1948) debuteerde in 1992 met Operatie Vula over haar betrokkenheid bij de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijd. Voor haar roman Zwavel werd ze genomineerd voor de Gouden Strop. Van haar succesvolle trilogie over de familie Abraham werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. In 2009 verscheen haar spraakmakende historische roman De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek. Dit boek was het resultaat van een langdurig onderzoek waarin Braam ontdekte dat Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog de grootste cocaïneproducent ter wereld was.
In 2013 heeft zij een Zuid-Afrikaanse onderscheiding ontvangen voor haar rol in de Zuid-Afrikaanse bevrijdingsstrijd. Conny Braam was vvorzitter van de Anti-Apartheidsbeweging Nederland (AABN). 

 

 

Wat gebeurde er in december 1990 in het Krugerpark? Nelson Mandela was al uit de gevangenis, maar Zuid-Afrika zat nog gevangen in de beklemmende greep van inlichtingendiensten, gewetenloze generaals en corrupte politici.
Verschenen
Lees meer
Op 8 januari 1716 wordt Jacob Frederik Muller alias Sjaco in een herberg vlakbij de Jordaan opgepakt. Hij wordt verdacht van inbraak. De rentenier Tobias van Thuynhuizen besluit de rechtsgang te volgen.
Verschenen
Lees meer
Op 31 juli 1917 klimt de 26-jarige Engelse onderwijzer Robin Ryder in de buurt van Ieper een loopgraaf uit en rent overmoedig de Duitse mitrailleurs tegemoet.
In 1864 moet pachtboer Nicolas Abraham aanzien hoe dwars door zijn geliefde Breesaap, een Noord-Hollands duingebied, het Noordzeekanaal gegraven wordt.
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
Conny Braam over Sjaco bij Tijd voor Max